23.09.2015 12:16

NADVÁHU A OBEZITU lze posuzovat různými způsoby

Před rokem jsem v měsíčníku nemocnice Motol četla o tom nejjednodušším, kterým je tvrzení: "NADVÁHU každý skryje pod tričko, ale v plavkách už je vidět. OBEZITA se pod žádným oblečením neschová". Apropó, myslíte si, že:

JE NA SVĚTĚ VÍCE LIDÍ S NADVÁHOU A OBÉZNÍCH, NEBO LIDÍ PODVYŽIVENÝCH? Mělo by to být asi tak, že strava člověku slouží k tomu, aby adekvátním způsobem doplnil vydanou energii, tj. pravidelně, ve správném množství a se správnou kombinací živin. Na toto pravidlo však lidé často zapomínají a spolu s nedostatkem vhodných pohybových aktivit je důsledkem skutečnost, že POČET LIDÍ OBÉZNÍCH A S NADVÁHOU PŘESÁHL již v roce 2002 v celosvětovém měřítku JEDNU MILIARDU. Světová zdravotnická organizace vydala prohlášení, že tento počet zároveň PŘEVYŠUJE POČET LIDÍ, KTEŘÍ NA ZEMI TRPÍ PODVÝŽIVOU.

 

Mnohdy si neuvědomujeme, nebo nechceme uvědomit, že ZDRAVOTNÍ RIZIKA, která s sebou nese obezita jsou srovnatelná se zdravotními riziky, které ohrožují podvyživenou populaci. Možná „ignorance“ toho faktu je zapříčiněna i skutečností, že zdravotní důsledky obezity se projeví až za dlouhé měsíce či roky, tj. nesrovnatelně později, než-li v případě podvýživy. My lidé tak máme často pocit, že „nám se nemůže nic stát“ a že zdravotní problémy se týkají „těch druhých“. Důsledkem toho je setrvání v zaběhnutém způsobu života – života s nesprávnými či nedostatečnými stravovacími a často i pohybovými návyky, a to i v momentě, kdy nám na našich soukromých hodinách zdraví ukazují ručičky pověstných „za pět minut dvanáct“.

 

Rozhodli jste se bojovat svojí obezitou, nadváhou či špatnými stravovacími návyky? GRATULUJI - je to první krok k udržení zdraví. A aby Vám to nepřipadalo tak "nepředstavitelné" - zkusím Vám podat pomocnou ruku formou KONKRÉTNÍHO PŘÍBĚHU - PŘÍBĚHU JEDNÉ Z VÁS. Příběhu o tom, co je třeba na začátku zhodnotit, poměřit, vyřešit .... Emotikona smile - každý CÍL má (logicky) svůj START - bez toho to nepůjde.

 

POKUD MÁTE O TUTO FORMU POMOCI ZÁJEM (nerada bych zasílala nevyžádané e-maily Emotikona smile ) - NAPIŠTE MI svoji e-mailovou adresu na:

poradna.andrea@seznam.cz

Stačí do textu napsat "PŘÍBĚH" ... ale pokud chcete napsat i něco o sobě, můžete Emotikona smile. Každý příběh je pro moji práci inspirací a přínosem.

 

Zdravím Vás Emotikona smile
Bc. Andrea Horáková
výživový poradce, instruktor Nordic Walking

 

—————

Zpět


Kontakt

Hubni s jídlem

Provozovna:
Studio Na schodech
(Poliklinika U sv. Havla
- budova za kostelem),
Svatohavelská 266
Rychnov nad Kněžnou


Sídlo:
Masarykova 52
517 50 Častolovice


Bc. Andrea Horáková
tel. č. 603 181 090